Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană va dona banii din cadrul Premiului Nobel copiilor afectaţi de războaie

Uniunea Europeană va dona banii din cadrul Premiului Nobel copiilor afectaţi de războaie

Uniunea Europeană va dona banii din cadrul Premiului Nobel copiilor afectaţi de războaie
Sursa foto: Foto: wallpaperstock.net
de N.B.    |    14 Noi 2012   •   17:44

Banii primiţi de Uniunea Europeană ca parte a Premiului Nobel pentru Pace vor fi donaţi proiectelor care se ocupă cu protejarea copiilor din zone afectate de război, a anunţat Comisia Europeană, miercuri, relatează Reuters.

Premiul Nobel pentru Pace 2012 a fost acordat Uniunii Europene luna trecută, pentru misiunea de promovare a păcii, democraţiei şi a drepturilor omului timp de peste şase decenii, în care a unit un continent răvăşit de cele două războaie mondiale.

Comisia Europeană a anunţat că va primi medalia din aur cu figura lui Alfred Nobel şi diploma corespunzătoare premiului, însă cele opt milioane de coroane suedeze (aproximativ un milion de euro) vor fi donate proiectelor umanitare.

"Copiii reprezintă viitorul oricărei societăţi şi ei sunt, în acelaşi timp, cea mai vulnerabilă parte a acestora. Premiul pentru pace pe care UE îl primeşte ar trebui «investit» în acei copii care sunt victime al zonelor de conflict", a menţionat Comisia Europeana într-un comunicat de presă.

Preşedintele CE Jose Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European Herman Von Rumpuy şi preşedintele Parlamentului European Martin Schulz vor merge în capitala Norvegiei pentru a ridica premiul.

Detaliile şi procesul de selecţie pentru programele umanitare vor fi discutate şi decise în săptămânile care urmează.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close