Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Acuzații grave ale Poloniei la adresa UE: Liderii unui stat membru nu mai au niciun cuvânt de spus?

Acuzații grave ale Poloniei la adresa UE: Liderii unui stat membru nu mai au niciun cuvânt de spus?

Acuzații grave ale Poloniei la adresa UE: Liderii unui stat membru nu mai au niciun cuvânt de spus?
09 Mar 2017   •   20:00

Decizia şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană de a-l realege pe Donald Tusk la şefia Consiliului European ridică semne de întrebare cu privire la unitatea blocului comunitar, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ Lege şi Dreptate (PiS), adversar declarat al fostului premier polonez. 

PiS s-a opus vehement realegerii lui Donald Tusk, al cărui fost partid este acum în opoziţie în Polonia

"Ar trebui să întrebăm dacă Uniunea Europeană poate rămâne unită sau dacă nu se va ajunge la situaţia în care liderii unui stat membru nu mai au aproape niciun cuvânt de spus", a declarat Beata Mazurek în cadrul unei declaraţii de presă. 

Faptul că desemnarea lui Tusk s-a decis fără unanimitate, în condiţiile în care doar 27 de state din 28 şi-au dat acordul, este o premieră în UE, la nivelul unei decizii de asemenea importanţă, notează Politico. 

De la crearea funcţiei de preşedinte al Consiliului European, în 2009, deţinătorii acesteia au fost aleşi în unanimitate - Herman Von Rompuy în 2009 şi 2012 şi Tusk în 2014.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Polonia donald tusk
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close