Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Anunţul făcut de Financial Times. Ce i se poate întâmpla lui David Cameron din cauza politicii anti-imigraţie

Anunţul făcut de Financial Times. Ce i se poate întâmpla lui David Cameron din cauza politicii anti-imigraţie

Anunţul făcut de Financial Times. Ce i se poate întâmpla lui David Cameron din cauza politicii anti-imigraţie
de O.P.    |    20 Ian 2014   •   13:02

Premierul britanic David Cameron s-ar putea vedea izolat în interiorul Uniunii Europene dacă va continua să încerce îngrădirea libertății de circulație în blocul comunitar, scrie luni publicația Financial Times, care a intervievat pe acest subiect mai mulți oficiali din diferite state europene.

Aceștia au precizat că se vor opune demersurilor lui Cameron de a limita dreptul cetățenilor din noile state ale Uniunii de a circula liber în interiorul granițelor blocului comunitar.

Financial Times estimează că cel mai important adversar al planurilor prim-ministrului britanic este pe cale să devină Germania, al cărei ministru de externe, Frank-Walter Steinmeier, a acuzat guvernul de la Londra că amenință interesele țării sale prin încercarea de a obține revizuirea politicii de liberă circulație.

'Germania a beneficiat substanțial de pe urma acestei politici și cu siguranță mai mult decât alții. În prezent, mulți tineri din sudul Europei vin la noi la studii, ceea ce este în avantajul nostru, dar și al statelor de unde provin. Oricine contestă această politică face rău Europei și Germaniei', a punctat șeful diplomației germane.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close