Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Corina Creţu, mesaj de speranţă pentru comunitatea evreiască

Corina Creţu, mesaj de speranţă pentru comunitatea evreiască

Corina Creţu, mesaj de speranţă pentru comunitatea evreiască
12 Feb 2015   •   13:39

În timpul vizitei mele la Paris mi-am adunat gândurile în locul unde orbilele atacuri teroriste au avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Am avut astfel şi ocazia să îmi exprim susţinerea faţă de comunitatea evreiască.

Am fost la supermarketul cuşer pentru a onora memoria victimelor acestei barbarii. De asemenea, am vrut să transmit un mesaj de speranţă şi sprijin elevilor de la Şcoala Evreiască Beth Haya Mouchka. Le-am spus acestor tineri că Uniunea Europeană a fost creată în urmă cu 70 de ani, după Al Doilea Război Mondial şi după ceea ce este cea mai îngrozitoare tragedie din istoria Europei, Holocaustul.

Le-am spus că Uniunea Europeană a fost creată special pentru ca acest lucru să nu se mai repete. Astăzi, suntem 500 de milioane de europeni, cu valor comune ale libertăţii, justiţiei şi toleranţei şi suntem alături de poporul evreu. Nu vom lăsa pe nimeni să submineze această realizare majoră a ultimilor 70 de ani. Este parte din "devoir de mémoire" al nostru, cât şi responsabilitatea noastră pentru generaţiile viitoare.

×
Subiecte în articol: Corina Cretu comisar european
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close