Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Donald Tusk: Germania trebuie să protejeze graniţele UE

Donald Tusk: Germania trebuie să protejeze graniţele UE

Donald Tusk: Germania trebuie să protejeze graniţele UE
08 Noi 2015   •   14:27

Germania trebuie să manifeste mai mult angajament în ceea ce privește protejarea granițelor UE, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit unui interviu publicat în ziarul Welt am Sonntag, relatează duminică Agerpres.

'Înțeleg dacă Germania are dificultăți în stabilirea unui regim strict la granițele sale ca urmare a unor motive istorice', a declarat Tusk citat de Welt am Sonntag.

'Dar responsabilitatea Europei de a conduce se aplică și în cazul Germaniei pentru a controla granițele externe ale Europei, cu fermitate atunci când este necesar, în cadrul unei uniuni paneuropene', a explicat responsabilul UE.

Fostul premier polonez urmează să aibă o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel duminică seara la Berlin. Țări est-europene, între care Polonia, au afirmat în mod repetat că acțiunea Germaniei privind criza imigranților nu ar trebuie să se concentreze numai pe procesarea și primirea refugiaților, ci pe limitarea influxului acestora la cele mai îndepărtate granițe ale UE.

×
Subiecte în articol: donald tusk Germania
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close