x close

Grecia, din nou la masa negocierilor, pe fondul dezvăluirii unui plan secret al oficialilor eleni

de G.S.    |    27 Iul 2015   •   14:35
Grecia, din nou la masa negocierilor, pe fondul dezvăluirii unui plan secret al oficialilor eleni 416 Foto: Agerpres/EPA
Marţi este programată să înceapă o nouă rundă de negocieri, pentru un program de bailout pentru Grecia, în valoare de 95 de miliarde de euro. 
 
Negocierile încep pe fondul dezvăluirilor făcute duminică, din care reiese că mai mulţi membri ai guvernului grec plănuiau să golească rezervele Băncii centrale şi conturile contribuabililor, pentru a pregăti revenirea la drahmă.
 
Este neclar cât de serios a examinat Executivul grec aceste planuri, atribuite fostului ministru al Energiei Panagiotis Lafazanis şi fostului ministru al Finanţelor Yanis Varoufakis. Amândoi au fost remaniaţi luna aceasta. însă, în urma dezvăluirilor, partidele de opoziţie s-au sesizat şi cer explicaţii.
 
Dezvăluirile au apărut duminică, după o săptămână de speculaţii cu privire la alternativele la care se gândeau susţinătorii aripii extremiste din Syriza faţă de prevederile dure ale planului de menţinere a Greciei în zone euro, acceptate de către premierul grec Alexis Tsipras fără tragere de inimă.
 

Citeşte mai multe despre:

Grecia negocieri dezvaluiri plan secret oficiali
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati