Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Tensiuni puternice între statele europene și Rusia: "Suntem în război!"

Tensiuni puternice între statele europene și Rusia: "Suntem în război!"

Tensiuni puternice între statele europene și Rusia: "Suntem în război!"
23 Noi 2016   •   18:54

Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri o rezoluţie privind contracararea propagandei din ţări terţe, inclusiv din Rusia, rezoluţie pe care preşedintele rus Vladimir Putin a calificat-o, în timpul unei conferinţe de presă organizate în aceeaşi zi, drept 'degradare a democraţiei' în UE.

'Dacă o astfel de decizie (a Parlamentului European cu privire la contracararea propagandei ruse) a fost adoptată, aceasta arată că asistăm la o degradare evidentă, în sensul politic al acestui cuvânt, a ideilor despre democraţie în societatea occidentală', a declarat Putin în timpul unei conferinţe de presă.

În textul rezoluţiei PE sunt menţionate postul de televiziune Russia Today, 'pseudo-agenţia de presă' Sputnik, mass-media sociale şi internet-trollii, meniţi să dezbine Europa şi să creeze o imagine negativă a UE în ţările din vecinătate sa estică.

Rezoluţia Parlamentului European subliniază că Moscova 'a fondat partide politice şi alte organizaţii în interiorul UE' şi 'acordă susţinere forţelor anti-UE' cum sunt cele de extremă dreapta şi cele populiste.

În octombrie, Comisia pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului European a aprobat raportul privind lupta împotriva propagandei, raport în care sunt menţionate mass-media ruse.

Documentul a fost elaborat de parlamentara poloneză Anna Fotyga.

Publicațiile menționate au promovat această informație cu o tentă alarmistă, inclusiv cu mesaje de tipul "suntem în război!"

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close