Antena 3 CNN Externe Uniunea Myanmar. Stare de catastrofă decretată în cinci regiuni

Uniunea Myanmar. Stare de catastrofă decretată în cinci regiuni

Uniunea Myanmar. Stare de catastrofă decretată în cinci regiuni
04 Mai 2008   •   14:07

Stare de alertă în mai multe regiuni din Myanmar, unde un ciclon violent a măturat tot ce i-a ieşit în cale. Rafalele puternice de vânt de peste 190 de kilometri pe oră au făcut ravagii. Vijelia a pus la pământ zeci de copaci şi a avariat sute de case iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Peste 240 de persoane au murit în urma ciclonului Nargis, a anunţat duminică un oficial din Ministerul birman al Informaţiilor.

"Conform ultimelor informaţii aflate la dispoziţia noastră, 19 persoane au fost ucise în regiunea Rangoon şi 222 în regiunea Irrawaddy", a precizat oficialul. Cele mai multe pagube s-au înregistrat în sudul statului, în special în oraşul Rangoon.

În cinci regiuni (Rangoon, Irrawaddy, Pegu, şi statele Mon şi Karen) a fost decretată stare de catastrofă naturală, potrivit unui oficial din Ministerul Informaţiilor. Duminică, străzile din Rangoon erau blocate de copaci, panouri publicitare şi acoperişuri de case luate de vânt, precum şi de vehicule avariate grav.

"Am desfăşurat unităţi militare pentru operaţiuni de salvare şi reabilitare", a declarat oficialul din Ministerul Informaţiilor. Ciclonul Nargis s-a abătut asupra Myanmarului cu o săptămână înainte ca regimul militar să organizeze un referendum pentru o nouă Constituţie, însă nu se ştie deocamdată dacă scrutinul va fi afectat de intemperii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close