Antena 3 CNN Externe Unul din zece americani nu citeşte nicio carte într-un an

Unul din zece americani nu citeşte nicio carte într-un an

Unul din zece americani nu citeşte nicio carte într-un an
07 Apr 2008   •   21:20

Informaţiile conform cărora lectura ar fi pe cale de dispariţie în rândul americanilor ar putea fi premature, conform unor noi sondaje. Astfel, cu toate că americanii citesc mai puţin, mai mult de o treime dintre ei citesc în continuare 10 sau mai multe cărţi pe an, conform unor noi studii, citate de Reuters. În acelaşi timp, unul din zece americani nu citeşte nici măcar o carte într-un an, conform unui studiu al companiei Harris Interactive.

Cei în vârstă citesc mai mult decât generaţia tânără. Astfel, 47 la sută dintre persoanele de 63 de ani citesc mai mult de 10 cărţi pe an, în timp ce doar o treime dintre americanii între 44 şi 62 de ani citesc în aceeaşi măsură.

Şase la sută dintre adulţii între 18 şi 43 de ani lecturează mai mult de 10 cărţi pe an, iar 6-7 procente ale celor cu aceeaşi vârstă, care au luat parte la studiu, au declarat că nu au citit nici măcar o carte, conform studiului.

De asemenea, femeile citesc mai mult decât bărbaţii, 44 la sută dintre persoanele de sex feminin citind mai mult de 10 cărţi pe an. Romanele de dragoste, ficţiune sau cărţile religioase sunt genurile cele mai agreate de femeile americane.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close