Unul dintre incendiile care mistuie California, provocat intenţionat

17 Noi 2008   •   21:33
Unul dintre incendiile care mistuie California, provocat intenţionat

Unul dintre incendiile izbucnite în sudul statului american California a fost provocat intenţionat. Anunţul a fost făcut după ce anchetatorii au eliminat toate cauzele accidentale care ar fi putut provoca dezastrul. Până acum peste peste o mie de case au ars şi zeci de mii de oameni au fost evacuaţi din calea prăpădului.
Sudul Californiei este acoperit de un nor gros de fum. 90 de kilometri pătraţi de vegetaţie au fost mistuiţi de flăcări, în ultimele patru zile. Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta cu focul. Rafalele de vânt au mai scăzut în intensitate, dar focarele de incendiu încă nu au fost stinse.
"În acest moment, focul nu e ţinut sub control, dar încercăm să îl stingem folosind toate resursele de la sol şi din aer. Iar evacuările continuă." spun pompierii.
Zeci de mii de americani şi-au părăsit casele fără a apuca să îşi strângă mare lucru.
Guvernatorul statului California a decretat starea de urgenţă în zonele ameninţate de flăcări.
"Prin declararea stării de urgenţă, vrem ca oamenii să ştie că autorităţile sunt alături de ei. Vă vom ajuta să vă recuperaţi casele, bunurile şi vieţile. Guvernul federal va colabora cu voi." a spus Arnold Schwarzenegger.
În acelaşi timp, autorităţile cred că unul dintre focare a fost provocat intenţionat şi au deschis o anchetă.
Observator

Parteneri
x close