Antena 3 CNN Externe Liderii Uniunii Europene se duc la Kiev să discute cu Volodimir Zelenski | UE adoptă un nou pachet de sancțiuni anti-Rusia

Liderii Uniunii Europene se duc la Kiev să discute cu Volodimir Zelenski | UE adoptă un nou pachet de sancțiuni anti-Rusia

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate a Uniuniii Europene, Josep Borrell, vor merge săptămâna aceasta la Kiev.

Liderii Uniunii Europene se duc la Kiev să discute cu Volodimir Zelenski | UE adoptă un nou pachet de sancțiuni anti-Rusia
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2022   •   13:07

Cei doi se vor întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit anunțului făcut marți de Eric Mamer, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Întâlnirea va avea loc înainte de evenimentul umanitar "StandUpForUkraine", dedicat strângerii de fonduri, care va avea loc sâmbătă la Varșovia, a precizat oficialul european.

Noile sancțiuni împotriva Rusiei, după crimele de la Bucha, adoptate miercuri

Uniunea Europeană va adopta cel mai probabil miercuri un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după ce au presa internațională a relatat că forțele ruse au ucis în mod deliberat numeroși civili în nordul Ucrainei.

Anunțul a fost făcut de ministrul francez al Afacerilor Europene, Clement Beaune, citat de BBC.

"Noile sancțiuni vor fi, probabil, adoptate mâine", a declarat Beaune la postul de radio RFI.

El a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui, de asemenea, "să acționeze rapid" în privința importurilor de gaz și cărbune din Rusia.

Președintele francez Emmanuel Macron a evocat, luni, în premieră, un embargo asupra importurilor de petrol și cărbune din Rusia, după relatările privind uciderea populației civile la Bucha de către trupele ruse.

Macron nu a făcut referire la importurile de gaze rusești.

Rusia a negat orice acuzații legate de uciderea civililor în Ucraina, inclusiv la Bucha.

Trimisul Moscovei la Națiunile Unite, Vasilii Nebenzia, a declarat că Rusia va prezenta marți Consiliului de Securitate al ONU dovezi menite să arate că forțele ruse nu au fost implicate în atrocități.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen Josep Borrell
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close