Antena 3 CNN Externe Vanity Fair: Valdimir Putin, cel mai influent om din lume

Vanity Fair: Valdimir Putin, cel mai influent om din lume

Vanity Fair: Valdimir Putin, cel mai influent om din lume
03 Sep 2008   •   16:29

Ultima ediţie a topului celor mai influenţi 100 de oameni din lume, realizat de Vanity Fair, îl plasează în fruntea clasamentului pe Vladimir Putin, primul ministru al Rusiei.

Ediţia de anul acesta, intitulată ?The New Establishment? îl are în prim plan pe fostul preşedinte al Rusiei, care a fost în centrul atenţiei lumii după recenta intervenţie armată a Rusiei pe teritoriul Georgiei. Un alt motiv pentru care cei de la Vanity Fair au decis să îl plasesze pe Putin în locul lui Robert Murdoch, ocupantul primului loc în topul de anul trecut, este felul în care acesta reuşeşte să gestioneze rezervele energetice impresionante ale Rusiei, făcând din această ţară un actor important pe scena politică şi economică mondială. Putin este considerat de cei de la Vanity Fair conducătorul de facto al celui mai mare stat din lume.

Co-fondatorul companiei Google, Sergey Brin, jumătate rus şi el, se plasează pe locul al treilea în topul celor mai influenţi oameni de pe planetă.

În clasament se mai află şi şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, conducătorul Dubai-ului, pe locul al şaptelea, actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt, pe locul nouă, fondatorul site-ului Facebook Mark Zuckerberg (25).

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovich, urcă în clasament pe locul al optulea, după ce anul trecut se clasase pe locul 30, iar Arnold Scwarzenegger, guvernatorul Californiei, avvansează până la locul 33, de la 50, anul trecut.

Potrivit Vanity Fair, topul reprezintă ?o grupare globală de gânditori, proprietari, creatori şi cumpărători care formează opinii, iniţiază trenduri, creează gusturi în domneiul politic, media, tehnologic, în showbiz şi modă.?

Criteriile pentru a fi inclus în acest top, adaugă editorii revistei, se bazează pe mai mulţi factori: bogăţie, influenţă, viziune şi spirit filantropic.

Sursa Foto: http://efficientawesomeness.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close