Antena 3 CNN Externe Varianta principalului suspect: Litvinenko s-a ?sinucis?- nu ştia să umble cu poloniu

Varianta principalului suspect: Litvinenko s-a ?sinucis?- nu ştia să umble cu poloniu

Varianta principalului suspect: Litvinenko s-a ?sinucis?- nu ştia să umble cu poloniu
03 Dec 2008   •   18:26

Moartea fostului angajat al serviciilor secrete ruse, Alexander Litvinenko la Londra în 2006 este rezultatul unei ?sinucideri?. Cel puţin aşa susţine principalul suspect a ceea ce occidentul a calificat ca fiind o crimă. Andrei Lugovoi, acum parlamentar rus susţine că Litvinenko nu a ştiut să umble cu substanţa radioactivă- a fost neglijent. ?Una dintre versiunile principale ar putea fi că Litvinenko a umblat neglijent cu poloniul pe care îl avea. Ura sa pentru cei la putere în Rusia, pentru serviciile secrete, pentru tot ce e rusesc ar trebui luată în calcul?, a declarat Lugovoi jurnaliştilor.
Litvinenko a murit otrăvit cu o substanţă radioactivă pe 23 noiembrie 2006. Procuratura britanică l-a acuzat pe fostul agent, actual afacerist Lugovoi ca fiind autorul crimei şi a cerut extrădarea acestuia, fapt ce a provocat un adevărat conflict dimplomatic între Rusia şi regat.
Lugovoi a negat implicarea în crimă.
Litvinenko a fost concediat din FSB după ce a susţinut o conferinţă de presă în anul 1998 în care arăta că a primit ordin să ucidă sau să răpească mai multe persoane cunoscute. A emigrat în Marea Britanie apoi, unde a publicat două cărţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close