Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele american, Dick Cheney, în vizită surpriză în Irak

Vicepreşedintele american, Dick Cheney, în vizită surpriză în Irak

Vicepreşedintele american, Dick Cheney, în vizită surpriză în Irak
17 Mar 2008   •   08:15

Vice-preşedintele american, Dick Cheney a sosit în această dimineaţă, în Irak, într-o vizită surpriză, după ce duminică, senatorul american, John McCain a vizitat şi el capitala irakiană, Bagdad. Vizita candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite intervine cu câteva zile înaintea împlinirii a cinci ani de la invazia militară americană în Irak. McCain susţine războiul din Irak şi promite că va reveni în această ţară, daca va fi ales preşedinte.

În timpul vizitei sale la Bagdad, senatorul american John McCain s-a întâlnit cu oficiali americani şi irakieni. Printre aceştia se numără premierul irakian, Barham Saleh şi comandantul forţelor americane în Irak, generalul David Petraeus. Vizita sa a coincis cu împlinirea a cinci ani de la invazia americană în această ţară, precum şi a 20 de ani de la atacul cu arme chimice din nordul Irakului.

Veteranul de război John McCain, care susţine în campania electorală pentru Casa Albă acţiunea americană în Irak, s-a aflat pentru a opta oară în această ţară. Înainte de a părăsi teritoriul irakian, posibilul succesor al lui George Bush, a făcut promis că se va reîntoarce în Irak dacă va câştiga alegerile.

Vizita în Irak face parte dintr-un turneu pe care John McCain îl efectuează zilele acestea în Orientul Mijlociu şi Europa. Pe agenda senatorului american se mai află ţări ca Israelul, Marea Britanie şi Franţa.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close