Antena 3 CNN Externe Victimele curentului Emo. Tineri depresivi din diferite colţuri ale lumii au decis să-şi ia viaţa

Victimele curentului Emo. Tineri depresivi din diferite colţuri ale lumii au decis să-şi ia viaţa

Victimele curentului Emo. Tineri depresivi din diferite colţuri ale lumii au decis să-şi ia viaţa
14 Mai 2008   •   19:43

Curentul Emo face victime. Pe lângă fata româncă de 12 ani care s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 10, alţi adepţi tineri Emo au recurs la gestul disperat de a-şi lua viaţa. Hannah Bond, o tânără de 13 ani din Kent Marea Britanie, a decis şi ea să-şi ia viaţa. Tragicul eveniment a avut loc chiar săptămâna trecută. Hannah era obsedată de o formaţie americană, iar la vârsta ei ajunsese să creadă că moartea e ceva sublim.

În urmă cu un an, Jodie şi Steph, două fete emo s-au spânzurat într-un parc din Melbourne, Australia. Au lăsat şi un mesaj de adio pe internet. Psihologii spun că muzica emo le-a hrănit depresiile, împingându-le să comită nesăbuitul gest.

Acum trei ani, Joshua, un tânăr american de 17 ani, care a aderat la curentul emo s-a împuşcat în cap, nu înainte de a-şi anunţa sinuciderea pe internet.

Pentru tinerii emo, fericirea e de prost gust, iar depresia e ridicată la rand de religie. Se rup de părinţi, petrec zile şi nopţi pe internet vorbind cu alţi tineri. Cei din jurul lor îi ajută să se simtă excluşi.



Observator

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close