Antena 3 CNN Externe Victimele războiului. Un cameraman olandez, ucis în Gori. Miercuri, zi de doliu în Rusia

Victimele războiului. Un cameraman olandez, ucis în Gori. Miercuri, zi de doliu în Rusia

Victimele războiului. Un cameraman olandez, ucis în Gori. Miercuri, zi de doliu în Rusia
12 Aug 2008   •   17:09

Conflictul din Georgia a făcut victime şi în rândul jurnaliştilor. Cameramanul olandez al postului de televiziune RTL Stan Storimans a fost ucis marţi în timpul unui bombardament al ruşilor asupra oraşului Gori. Un alt corespondent al postului de televiziune, Jeroen Akkermans, a fost rănit. Numărul jurnaliştilor sau colaboratorilor unor instituţii de presă, decedaţi de la declanşarea războiului din Georgia, s-a ridicat astfel la cinci.

Totodată, autorităţile ruse au anunţat că în conflictul din Osetia de Sud au fost ucişi 2.000 de civili. În acest context, preşedintele rus Dmitri Medvedev a decretat miercuri zi de doliu naţional în memoria victimelor "catastrofei umanitare" din republica separatistă prorusă. El şi-a exprimat "regretul pentru victime" şi a adresat "condoleanţe rudelor" acestora.

Între timp, peste 70.000 de oameni s-au adunat în centrul capitalei georgiene, Tbilisi pentru a urmări declaraţiile liderilor politici din regiune. Ei au avut ocazia de a asista la momentul în care preşedintele Mihail Saakaşvili a anunţat intenţia Georgiei de a se retrage din Comunitatea Statelor Independente, organism alcătuit din fostele republici sovietice, cu excepţia ţărilor baltice.



Participanţii la miting au fluturat drapele alb-roşii, culorile naţionale ale Georgiei şi au purtat tricouri pe care se putea citi "suntem împreună, suntem uniţi".

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close