Antena 3 CNN Externe Viitorul ministru de Interne italian vrea un nou decret pentru expulzarea infractorilor imigranţi

Viitorul ministru de Interne italian vrea un nou decret pentru expulzarea infractorilor imigranţi

Viitorul ministru de Interne italian vrea un nou decret pentru expulzarea infractorilor imigranţi
21 Apr 2008   •   14:21

Viitorul ministru de Interne din Guvernul condus de Silvio Berlusconi vrea un nou decret care să permită expulzarea infractorilor imigranţi. Roberto Maroni (foto), politician de dreapta, a declarat cotidianului Corriere della Sera că vrea mai mult rigoare, curăţenie şi poliţie împotriva imigraţiei clandestine. Ministrul a sugerat că vor fi luate măsuri specifice împotriva cetăţenilor români şi că trebuie găsită o soluţie de a coopera cu guvernul de la Bucureşti.

Mai mulţi politicieni italieni au reacţionat faţă de incidentul în care a fost implicat cetăţeanul român Ioan Rus. Unii au propus extrădarea imediată a rromilor din capitala italiană, iar candidatul de drepata la primăria Romei a cerut toleranţă zero şi suplimentarea numărului de carabinieri în zonele de risc.

Românul Ioan Rus a fost arestat duminică după ce a violat o studentă africană, pe care a şi înjunghiat-o, într-o gară de la periferia Romei. Victima esta fata unui diplomat al ambasadei statului Lesotho.

Agresorul, în vârstă de 37 de ani va fi judecat pentru tentativă de omucidere, răpire şi violenţă sexuală. Potrivit autorităţilor române, el avea antecedente penale.

A fost de trei ori la închisoare, dar nu folosise niciodată arme. De această dată, şi-a lovit victima cu un cuţit. Studenta a fost salvată în ultimul moment de poliţiştii chemaţi de doi trecători.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close