Antena 3 CNN Externe Violenţe fără precedent la un marş al fasciştilor din Madrid (VIDEO)

Violenţe fără precedent la un marş al fasciştilor din Madrid (VIDEO)

Violenţe fără precedent la un marş al fasciştilor din Madrid <font color=red>(VIDEO)</font>
01 Mar 2008   •   11:58

O grupare fascistă şi peste o mie de activişti de stânga s-au ciocnit în centrul capitalei spaniole. Poliţia a fost nevoită să intervină în forţă şi să-i despartă pe rivali. Potrivit presei locale, cel puţin şase persoane au fost arestate.

Peste 1.000 de activişti de stânga s-au adunat vineri seară în centrul Madridului pentru a opri marşul unei grupări fasciste, care protesta împotriva imigranţilor. Membrii celor două tabere au aruncat cu pietre unii în alţii, au spart geamurile unor bănci şi au incendiat autoturisme. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Presa locală spune că cel puţin şase protestatari au fost arestaţi.

Numărul imigranţilor din Spania a crescut considerabil în ultimii ani. Partidul Popular, aflat în opoziţie, propune măsuri restrictive împotriva imigranţilor. Partidul Socialist, aflat la putere, a catalogat acţiunea popularilor drept una xenofobă. Violenţele au avut loc cu numai o săptămână înaintea alegerilor legislative din Spania.

VIOLENŢE FĂRĂ PRECEDENT ÎN CAPITALA SPANIOLĂ 

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close