Antena 3 CNN Externe Violenţe în Georgia. Peste 10.000 de oameni au cerut alegeri anticipate

Violenţe în Georgia. Peste 10.000 de oameni au cerut alegeri anticipate

Violenţe în Georgia. Peste 10.000 de oameni au cerut alegeri anticipate
07 Noi 2008   •   21:39

Violenţe şi manifestaţii în capitala Georgiei, unde peste 10.000 de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere alegeri anticipate. Opozanţii preşedintelui Mikail Saakaşvili sunt nemulţumiţi de deciziile luate de acesta, în special după incidentele din vară. Poliţia a intervenit în forţă pentru a împrăştia mulţimea.
Scenele din mai multe zone ale oraşului Tbilisi le-au amintit georgienilor de intervenţia din august a armatei ruse. Protestul a marcat un an de la o demonstraţie antiguvernamentală reprimată violent de autorităţi. Opoziţia a ieşit, din nou, în stradă pentru a cere puterii de la Tbilisi să organizeze alegeri anticipate.
Mihail Saakaşvili a câştigat în ianuarie din primul tur alegerile prezidenţiale anticipate, iar partidul său a câştigat câteva luni mai târziu alegerile parlamentare.
Cu toate acestea, resentimentul faţă de preşedinte a crescut după războiul cu Rusia. Conflictul a dus, practic, la pierderea regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia şi a generat pierderi imense de bani. În plus, infrastructura ţării este aproape distrusă iar acum Georgia trebuie să se bazeze pe ajutor extern pentru a-şi reveni.
Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close