Antena 3 CNN Externe Violenţele continuă în Kosovo, la două săptămâni de la declararea independenţei

Violenţele continuă în Kosovo, la două săptămâni de la declararea independenţei

Violenţele continuă în Kosovo, la două săptămâni de la declararea independenţei
03 Mar 2008   •   18:03

Situaţia rămâne tensionată în Kosovo, la două săptămâni după proclamarea independenţei. Sediul Misiunii ONU din oraşul Kosovska Mitrovica a fost vizat de focuri de armă, în vreme ce sârbii au oprit un tren de călători în nordul provinciei. Mai mulţi angajaţi sârbi ai companiei feroviare din Kosovo au oprit dimineaţă un tren de pasageri în oraşul Zvecan, situat în nordul noului stat. Sârbii spun că ei nu lucrează pentru căile ferate din Kosovo. Locomotiva trenului a fost garată, iar vagoanele trenului au rămas în oraş.

Reprezentanţii companiei sârbe de trenuri se află în zonă pentru a negocia cu muncitorii angajaţi la compania regională de trenuri. Săptămâna trecută, 150 de ofiţeri sârbi de poliţie au fost suspendaţi din funcţie, după ce au refuzat să execute ordinele primite de la etnicii albanezi. În plus, Biserica Ortodoxă Sârbă din Kosovo a interzis clericilor săi orice contact cu Priştina sau reprezentanţii misiunii Uniunii Europene în Kosovo.

Dincolo de protestele sârbilor, în Kosovo nu s-au încheiat nici violenţele. Potrivit presei de la Priştina, Biroul ONU, care găzduieşte Centrul pentru Afaceri şi Tineret, la Mitrovica a a fost ţinta unui atac armat. Deşi în clădire se aflau trei etnici sârbi, nimeni nu a fost rănit. În schimb gloanţele au spart geamurile clădirii. Deocamdată autorităţile din Kosovo nu au reuşit să îi identifice pe autorii atacului.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close