Antena 3 CNN Externe Vitamina C scade eficienţa tratamentelor anticancer

Vitamina C scade eficienţa tratamentelor anticancer

Vitamina C scade eficienţa tratamentelor anticancer
01 Oct 2008   •   22:21

Doze mari de vitamina C ar putea reduce efectul pe care îl produc medicamentele împotriva cancerului, potrivit unui studiu publicat in revista Cancer Research şi citat de washingtonpost.com.
Doctorul Mark L. Heaney, autorul studiului si fizician asociat la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York City susţine că suplimentarea vitaminei C ar putea fi în detrimentul tratamentului pentru cancer şi că dozele mici de vitamina C, cum sunt acelea din mâncare sau vitaminele normale, nu ar fi o problemă pentru organism.
Vitamina C nu a fost considerată in mod traditional o împiedicare în tratamentul cancerului. De fapt, anumiţi oameni de ştiinţă au observat vitamina C ca un potenţial scut împotriva cancerului, după cum mai arată studiul doctorului Heaney.
Vitamina, care se găseşte în fructe şi legume, este cunoscută pentru efectele benefice contra mai multor dureri si boli.
În studiul său, Heaney şi colegii lui au descoperit că vitamina C reduce efectele chimioterapiei de la 30 la 70% si au ajuns la concluzia că vitamina ar putea dezbina procesul de distrugere a celulelor cancerigene şi să întreţină astfel celulele care au produs cancer.
Medicul afirmă că următorul pas este acela de a lansa studii pe oameni, prin care să-i convingă să ia o supradoză de vitamina C, dar este conştient că este o acţiune dificilă.
Sursa foto: www.dicasecia.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vitamina c
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close