Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin intervine în conflictul israelieniano-palestinian

Vladimir Putin intervine în conflictul israelieniano-palestinian

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat un apel către Israel şi palestinieni să înceteze ostilităţile din Gaza şi să caute în mod activ soluţii.

Vladimir Putin intervine în conflictul israelieniano-palestinian
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    19 Mai 2021   •   16:28

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut marți oprirea violențelor din Orientul Mijlociu. A menționat că sunt multe victime din rândul civililor. 

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachetă este de cel puţin 12 morţi şi peste 300 de răniţi.

Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite în violenţele interetnice din Israel sau în urma confruntărilor cu palestinieni în Cisiordania.

În Fâşia Gaza, bilanţul raidurilor aeriene israeliene este de cel puţin 212 morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi.

”Asistăm la o puternică escaladare în Orientul Mijlociu. Intensificarea confruntărilor între palestinieni şi israelieni a făcut un număr mare de victime civile, între care copii', a spus Putin, în cadrul unei ceremonii de prezentare a scrisorilor de acreditare din partea a 23 de noi ambasadori în Marele Palat al Kremlinului.

”Considerăm că este imperativă oprirea acţiunilor violente de ambele părţi şi căutarea activă a unei soluţii pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU şi a principiilor general recunoscute ale dreptului internaţional”, a subliniat şeful statului rus.

Președintele Joe Biden și-a exprimat sprijinul pentru încetarea focului după opt zile de violență între Israel și militanții palestinieni din Gaza.

Pe de altă parte, SUA au blocat din nou o declarație a Consiliului de Securitate al ONU care solicita încetarea violenței.

Conflictul a intrat deja în a doua săptămână, și nu dă semne că s-ar încheia. Marți dimineața Israelul a efectuat noi atacuri aeriene asupra Fâșiei Gaza.

×
Subiecte în articol: Israel palestina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close