Antena 3 CNN Externe Vladmir Putin, misiune imposibilă pentru ruși: "Lăsați băutura, încercați cu schiurile" | Liderul de la Kremlin susține că economia țării sale este "cea mai mare din Europa"

Vladmir Putin, misiune imposibilă pentru ruși: "Lăsați băutura, încercați cu schiurile" | Liderul de la Kremlin susține că economia țării sale este "cea mai mare din Europa"

Președintele Vladimir Putin le-a cerut cetățenilor țării sale un sacrificiu aparent imposibil, dacă ținem cont de istoria mai recentă sau mai îndepărtată a Rusiei, fie ea țaristă, sovietică sau post-comunistă.

Vladmir Putin, misiune imposibilă pentru ruși: "Lăsați băutura, încercați cu schiurile" | Liderul de la Kremlin susține că economia țării sale este "cea mai mare din Europa"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    29 Feb 2024   •   13:07

"Sfatul lui Putin pentru ruși reia un vechi slogan din epoca sovietică: Încetați cu băutura, începeți să schiați", relatează BBC pe pagina live text dedicată discursului adresat, joi, de liderul rus Camerelor reunite ale Parlamentului de la Moscova.

Putin, schior pasionat și cunoscut adept al unei existențe sportive, a vorbit despre nevoia de a îmbunătăți starea de sănătate a națiunii și de a crește speranța de viață de la 73 de ani, cât este în prezent, la 78 de ani până în 2030.

El a menționat că acest demers va face parte dintr-un proiect național numit "O viață lungă și fericită".

Președintele rus a adăugat că își dorește ca poporul rus să "își dedice cea mai mare parte a timpului familiei".

Vladimir Putin: "Suntem a cincea economie a lumii, după PIB, și cea mai mare din Europa"

Majoritatea rușilor sunt creștin-ortodocși, iar religia și clerul joacă un rol important în regimul condus de Vladimir Putin, remarcă BBC.

Acest lucru a fost demonstrat de prezența la evenimentul de joi a Patriarhului Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse și, posibil, ofițer cu rang înalt într-un serviciu secret al țării, conform unor surse occidentale.

În același discurs - în care a acuzat, din nou, "Occidentul colonial" că vrea să șubrezească Rusia din interior - Putin a afirmat că țara sa "este astăzi cea mai mare economie din Europa, după Produsul Intern Brut, și a cincea din lume".

Declarația a fost întâmpinată cu aplauze. 

BBC notează că, în timp ce realitatea economică din Rusia este dificil de verificat în mod obiectiv, pe baza cifrelor, economiei ruse pare să-i meargă mai bine în ultima perioadă, în condițiile în care țara a intrat în logica producției de război și și-a întărit exporturile cu parteneri-cheie precum India.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close