Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, anunț despre Satan 2 | Noua rachetă cu capabilități nucleare atinge ținte aflate la 18 mii de kilometri

Vladimir Putin, anunț despre Satan 2 | Noua rachetă cu capabilități nucleare atinge ținte aflate la 18 mii de kilometri

Președintele rus a făcut noi anunțuri referitoare la arsenalul nuclear: el a precizat că sistemele moderne de rachete S-500 au început să intre în dotarea armatei ruse, transmite Antena 3.

Vladimir Putin, anunț despre Satan 2 | Noua rachetă cu capabilități nucleare atinge ținte aflate la 18 mii de kilometri
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   14:14

Cât privește racheta intercontinentală RS-28 Sarmat, sau Satan 2 în nomenclatorul occidental, aceasta va intra în serviciu de luptă la sfârșitul anului.

Satan 2 este planificată să înlocuiască vechile rachete balistice intercontinentale (ICBM) R-36 M (sau SS-18 'Satan').

Strategii Kremlinului intenționează ca, până în 2027, să reechipeze 20 de regimente de rachete ale armatei ruse cu noile ICBM-uri Satan 2.

Moscova susține că Satan 2 poate efectua un zbor suborbital de 35.000 de kilometri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai rezervați, occidentalii apreciază la 18.000 de kilometri raza operațională a acestei rachete masive, de peste 200 de tone, cu o lungime de 35 de metri și un diametru de 3 metri, care poate transporta la țintă 10 - 15 încărcături nucleare ghidate independent.

"Vom continua să ne întărim forțele armate pentru a ține cont de potențialele amenințări și riscuri militare, pe baza lecțiilor învățate în conflictele armate moderne, şi să le îmbunătățim capacitatea de luptă.

Rachetele balistice intercontinentale Sarmat au fost recent testate. Acest tip de rachetă va fi desfășurat până la sfârșitul anului, când primul astfel de sistem va începe serviciul militar", a spus președintele rus.

Anterior, oficialitățile ruse au anunțat că au testat cu succes o rachetă Sarmat / Satan 2 la cosmodromul Pleșețk din regiunea Arhanghelsk.

Testul a avut loc în data de 20 aprilie.

Foto principală și galerie: Racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat / Satan 2, testată în Arhanghelsk, Rusia, în data de 20 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Satan 2
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close