Antena 3 CNN Externe După ce i-a iritat pe aliați, Volodimir Zelenski revine asupra declarațiilor despre racheta din Polonia

După ce i-a iritat pe aliați, Volodimir Zelenski revine asupra declarațiilor despre racheta din Polonia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a nuanțat, joi, afirmațiile privind incidentul produs marți în sud-estul Poloniei.

După ce i-a iritat pe aliați, Volodimir Zelenski revine asupra declarațiilor despre racheta din Polonia
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Noi 2022   •   16:41

Schimbarea de poziție vine la mai puțin de o zi după ce liderul de la Kiev a susținut, pe baza unor "rapoarte militare", că racheta care a căzut în Polonia și a ucis doi oameni a fost lansată de Rusia, nu de Ucraina.

Acum, după ce a primit, indirect, o replică publică inclusiv de la Pentagon, Zelenski spune că "nimic nu este sigur" în prezent.

"Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știm cu certitudine. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusă, sunt sigur că noi am tras cu sistemele antiaeriene. Este imposibil să afirmăm ceva precis acum", a declarat el cu ocazia unui forum economic.

Liderul de la Kiev a mai spus că "doar ancheta va permite stabilirea concluziilor privind originea lansării rachetei căzute în Polonia".

Zelenski își schimbă declarația care contrazicea versiunea SUAș și NATO privind incidentul cu rachetă din Polonia

Marți seară, după incidentul din Polonia, Volodimir Zelenski a atribuit Rusiei responsabilitatea exploziei de la Przewodow și a spus că este vorba despre o "escaladare semnificativă" a conflictului.

Miercuri, președintele Ucrainei și-a menținut poziția, afirmând că, pe baza unor "rapoarte militare", nu crede că racheta căzută în sud-estul Poloniei a fost lansată de armata ucraineană.

De marți și până miercuri, SUA, Polonia și NATO au semnalat că ipoteza cea mai probabilă este că racheta de la Przewodow a fost trasă de apărarea antiaeriană ucraineană în replică la un atac rusesc.

Joi, un oficial polonez a spus că toate dovezile colectate până în prezent indică faptul că a fost vorba despre o rachetă S-300 lansată din Ucraina.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close