Antena 3 CNN Externe Vot de neîncredere pentru Guvernul de la Sofia

Vot de neîncredere pentru Guvernul de la Sofia

Vot de neîncredere pentru Guvernul de la Sofia
12 Apr 2008   •   10:42

Guvernul de la Sofia a primit ieri un vot de neîncredere din partea Parlamentului, dupa ultimele asasinate comise de crima organizată. Guvernanţii bulgari sunt presaţi şi de oficialii de la Bruxelles, care le-au cerut să ia măsuri urgente în domeniu. Uniunea Europeană este tot mai nemulţumită de reformele bulgare în justiţie, după ce în ultimele zile, mafia a asasinat un scriitor şi un om de afaceri.

Crima organizată este o problemă spinoasă care pare de nerezolvat pentru guvernul de la Sofia. Din acest motiv, Parlamentul tocmai ce i-a acordat ieri un vot de neîncredere Executivului. Imaginea cabinetului s-a deteriorat şi mai mult după ce luni a fost executat chiar în centrul Sofiei scriitorul Gheorghi Stoev.

Cazul tânărului scriitor nu este unul singular. În ultimii şapte ani, peste 150 de persoane au fost executate în stil mafiot în Bulgaria.Cu toate astea, autorităţile de la Sofia nu au reuşit să condamne niciun suspect. Mai mult, poliţiştii bulgari sunt bănuiţi că ar colabora cu mafioţii. Opoziţia bulgară a cerut recent demisia ministrului de Interne.

Situaţia din Bulgaria a atras şi criticile oficialilor europeni care ameninţă Sofia cu activarea clauzei de salvgardare în domeniul justiţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close