Antena 3 CNN Externe Votul la americani. Democraţii s-au pronunţat în favoarea lui Obama prin aclamaţii

Votul la americani. Democraţii s-au pronunţat în favoarea lui Obama prin aclamaţii

Votul la americani. Democraţii s-au pronunţat în favoarea lui Obama prin aclamaţii
28 Aug 2008   •   10:27

Senatorul Barack Obama şi-a făcut, miercuri seara, o apariţie neaşteptată la Convenţia Partidului Democrat, pentru a le mulţumi delegaţilor care l-au desemnat oficial candidat la preşedinţia Statelor Unite. Convenţia s-a pronunţat în favoarea lui Obama prin aclamaţii, la propunerea fostei sale adversare din alegerile preliminare, Hillary Clinton.

Votul Convenţiei a fost doar o formalitate, pentru că Barack Obama dispunea de suficienţi delegaţi pentru nominalizare. Hillary Clinton a cerut totuşi să se organizeze un vot, din respect pentru opţiunea celor care au preferat-o. Liderii partidului se tem, însă, de rivalitatea dintre adepţii lui Obama şi cei ai lui Hillary Clinton.

Sondajele arată că o parte din susţinătorii fostei prime doamne a Americii l-ar vota, mai degrabă, pe candidatul republican John McCain decât pe Obama. Pentru a reface unitatea partidului, desemnarea lui Obama a fost organizată cu mare grijă. Când a venit rândul delegaţilor din New York, însăşi Hillary Clinton, guvernatorul statului, a propus ca Obama să fie votat prin aclamaţii. "Cu privirile îndreptate ferm spre viitor, în spiritul unităţii, cu scopul victoriei, cu credinţă în partid şi în ţara noastră, să declarăm împreună într-un glas, aici şi acum, că Barack Obama este candidatul nostru şi va fi preşedintele nostru", a spus Hillary. Propunerea a fost aprobată prin ovaţii puternice.

Potrivit tradiţiei, Obama nu era prezent. El îşi va rosti marele discurs de mulţumire joi seară, pe un stadion din Denver, în faţa a aproximativ 75.000 de oameni. După acest discurs, Obama va scrie oficial o pagină de istorie, devenind primul afro-american care a câştigat nominalizarea la preşedinţie din partea unui mare partid.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close