Antena 3 CNN Externe Zăpada afectează traficul aerian, rutier şi feroviar din mai multe ţări europene

Zăpada afectează traficul aerian, rutier şi feroviar din mai multe ţări europene

Zăpada afectează traficul aerian, rutier şi feroviar din mai multe ţări europene
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Dec 2010   •   17:55

Trafic rutier şi aerian îngreunat în Marea Britanie, Germania şi Italia din cauza căderilor de zăpadă. Şoferii petrec ore întregi pe autostrăzile blocate de nămeţi, iar cei care plănuiau să plece zilele astea, se văd nevoiţi să-şi amâne vacanţa. Aeroporturile londoneze Gatwick şi Heathrow sunt închise până la ora 18, ora României. Şi pe aeroportul din Frankfurt au fost anulate sute de zboruri.

În Marea Britanie s-au înregistrat zeci de accidente în ultimele ore din cauza ninsorilor abundente iar echipele de intervenţie fac, cu greu, faţă solicitărilor.

Ninsorile şi viscolul au provocat haos şi în traficul aerian Londonez. Cea mai gravă situaţie este în Londra, unde aeroportul Heathrow, cel mai mare din Regat şi al patrulea cel mai tranzitat din lume, a anunţat suspendarea traficului aerian pentru şapte ore. British Airways a sfătuit britanicii să reducă deplasările şi s-a oferit să despăgubească toţi pasagerii care erau programaţi să zboare în weekend.

Situaţia se observă cel mai bine din aer, de unde, oraşele par împietrite. Totul este acoperit cu un strat gros de zăpadă de care singurii care par să se mai bucure sunt copiii.

Situaţia nu este mai bună nici în Germania unde sutele de accidente produse pe şosele în ultimele două zile au făcut zeci de victime. În sudul ţării, s-au format ambuteiaje pe zeci de kilometri, iar avioanele care decolează sau aterizează Frankfurt, principalul aeroport din ţară, au avut întârzieri de până la 60 de minute.

În Italia, sute de şoferi au făcut noapte albă pe autostrăzile din Peninsulă din cauza căderilor de zăpadă care au perturbat şi traficul feroviar şi aerian, în special în regiunea Toscana. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe o autostradă din apropiere de Florenţa, unde stratul de zăpadă ajungea ieri la 20 de centimetri. Mai multe camioane au derapat şi au blocat complet circulaţia pe mai multe tronsoane.

Iarna le dă dureri de cap şi vecinilor noştri bulgari unde este cod portocaliu încă de vineri. Mai multe şosele au fost închise în estul ţării iar mai multe sate şi oraşe rămas fără apă curentă şi electricitate ore întregi. În nordul ţării, stratul de zăpadă a atins aproape 1 metru.

În capitala Belgiei, zborurile către Londra, Munchen şi Amsterdam au fost anulate, iar cursele către Roma înregistrează întârzieri.

 

   
Potrivit Mediafax, în Olanda, circa 3.000 de pasageri au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în aeroportul Schiphol, unde zeci de zboruri au fost anulate din cauza căderilor de zăpadă.zboruri
   
Aeroportul din capitala Ungariei a anunţat sâmbătă închiderea pistelor, din cauza căderilor abundente de zăpadă. "Directorul de zbor a decis închiderea aeroportului la ora 13.30 (14.30, ora României), din cauza intensităţii ninsorii", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul aeroportului, care ar putea fi redeschis în jurul orei 15.00 GMT (17.00, ora României).
   
Ninsorile au afectat şi traficul rutier în Italia, Marea Britanie şi Franţa, sute de maşini rămânând blocate pe şosele din vestul Angliei sau nordul Italiei.
   
Şi traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate, legăturile Eurostar înregistrând întârzieri importante, iar companiile feroviare din sud-estul Angliei decizând să-şi reducă activitatea.
   
În gara din Florenţa, nod feroviar important pentru trenurile de mare viteză pe ruta Milano - Roma, traficul a fost blocat în cursul nopţii, iar aproape 5.000 de pasageri au fost găzduiţi într-un centru de congrese aflat în apropiere. Circulaţia a fost reluată sâmbătă dimineaţă, dar trenurile înregistrează întârzieri importante.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close