Antena 3 CNN Externe Zeci de imigranţi au protestat la Madrid faţă de directiva europeană privind expulzările

Zeci de imigranţi au protestat la Madrid faţă de directiva europeană privind expulzările

Zeci de imigranţi au protestat la Madrid faţă de directiva europeană privind expulzările
22 Iun 2008   •   18:31

Zeci de imigranţi din afara uniunii europene au protestat la Madrid faţă de directiva care prevede expulzarea dar şi posibilitatea reţinerii lor vreme de 18 luni, fără a fi acuzaţi. Mai mult chiar şi copiii pot fi reţinuţi, în baza textului adoptat de Uniunea Europeană pe 18 iunie. În semn de nemulţumire, imigranţii au scandat lozinci şi au afişat bannere inscripţionate cu mesaje anti-UE.

„Niciun om nu e ilegal” sau „Jos cu directiva rasistă”. Sunt doar câteva din afişele postate la Madrid, în timpul mitingului extracomunitarilor. Ei sunt nemulţumiţi că riscă acum să fie trimişi în ţările lor de origine, după adoptarea directivei europene privind imigraţia ilegală.

Criticată de numeroase organizaţii neguvernamentale, directiva vizează în special să faciliteze repatrierea voluntară a străinilor cu situaţie ilegală, dar prevede şi posibilitatea de a-i expulza, precum şi o interdicţie de cinci ani de intrare în Uniunea Europeană după expulzare. În caz contrar, extracomunitarii riscă să fie reţinuţi chiar şi de 18 luni fără a fi comis vreo ilegalitate.

Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close