Antena 3 CNN Externe Zimbabwe. Mafia preşedintelui Mugabe a răpit soţia şi copilul primarului din Harare

Zimbabwe. Mafia preşedintelui Mugabe a răpit soţia şi copilul primarului din Harare

Zimbabwe. Mafia preşedintelui Mugabe a răpit soţia şi copilul primarului din Harare
18 Iun 2008   •   10:40

Atacurile preşedintelul din Zimbabwe, Robert Mugabe, asupra opozanţilor săi şi-au extins aria de acţiune către familiile acestora, după ce soţia şi copilul primarului din Harare au fost răpiţi. Câteva persoane înarmate au năvălit în casa lui Emmanuel Chiroto, un membru marcant al partidului de opoziţie, Mişcarea pentru Schimbare Democratică (MSD), şi proaspăt ales primar. Aceştia i-au dat foc la casă şi i-au răpit soţia, Abigail, în vârstă de 27 de ani, şi fiul Ashley, de numai patru ani.

Băiatul a fost eliberat câteva ore mai târziu, însă doamna Chiroto este în continuare dată dispărută, scrie Telegraph.co.uk. Incidentul face parte dintr-o serie de operaţiuni organizate de stat, destinate să distrugă organizaţia MSD, ţintind personajele cheie din partid. Cinci dintre politicienii locali ai MSD au fost omorâţi recent. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi cu Chiroto, dar acesta nu era acasă când persoanele înarmate au efectuat raidul.

Totuşi, Chiroto spune că acţiunea a fost îndreptată în mod deliberat către familia sa. ?Au venit în două maşini neînmatriculate. Menajera a reuşit să scape prin spate şi a auzit două bubuituri. Cred că erau de la bombele cu petrol. Casa a fost cuprinsă de flăcări, iar ei mi-au răpit soţia şi copilul?, a spus primarul de 43 de ani. Atât doamna Chiroto cât şi Ashley au stat departe de casă în ultimul timp, de teama unui atac din partea partidului Zanu-PF condus de Mugabe. Ei reveniseră la casa din Hatcliffe la scurt timp înaintea raidului. ?Ea era în casa noastră de o oră, deci ne urmăreau?, a spus Emmanuel Chiroto.

Răpirea copilului se pare însă că nu era în planul atacatorilor. Ashley a fost lăsat în faţa unei secţii de poliţie din Harare de către nişte necunoscuţi, câteva ore mai târziu.

Harare este o fortăreaţă a MSD, după ce partidul a câştigat 45 din cele 46 de fotolii în consiliul oraşului, în urma alegerilor din Martie. Dar Ignatius Chombo, ministrul guvernului local, a refuzat să le permită consilierilor să îşi ocupe în mod formal locurile în birouri. Accesul acestora în Primăria Harare este în continuare interzisă.

Mai mulţi oficiali MDC au fost răpiţi de la începutul lunii mai. Majoritatea au fost ulterior ucişi. Mulţi alţii sunt daţi dispăruţi, iar Chiroto se teme că şi soţia sa a fost omorâtă. Cel puţin 60 de crime politice au avut loc de la prima rundă a alegerilor prezidenţiale, din martie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close