Antena 3 CNN Externe Ziua Îndrăgostiţilor în lume (VIDEO)

Ziua Îndrăgostiţilor în lume (VIDEO)

Ziua Îndrăgostiţilor în lume <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Feb 2008   •   09:22

Flori, ciocolată şi diverse evenimente speciale. De acestea vor avea parte îndrăgostiţii din lumea întreagă cu ocazia Zilei de Sfântul Valentin. Potrivit tradiţiei creştine, Valentin a fost un preot roman care căsătorea cuplurile în secret, împotriva legii date de Impăratul Claudius, care interzisese căsătoria. Ziua de 14 februarie reprezintă data la care Sfântul Valentin a fost executat. La Roma, unul dintre cele mai romantice oraşe, cuplurile îşi vor lega câte un lacăt de un pod al oraşului.

"După doi ani de când suntem împreună, am decis să ne închidem dragostea în acest lacăt. Peste câţiva ani ne vom întoarce să vedem dacă lacătul va fi încă aici, iar noi dacă vom mai fi împreună", au explicat doi îndrăgostiţi din Italia.

Îndrăgostiţii din India au parte de o surpriză deosebită. O maşină creată special pentru ei, în forma unei căni de cafea. Maşina poate prinde până la 40-45 de kilometri pe oră -

Florile sunt foarte importante pentru această ocazie. În Columbia, aproape o treime din producţia totală de flori este destinată Zilei Îndrăgostiţilor.

În Coreea de Sud, atracţia o reprezintă o statuie de ciocolată, înaltă de aproape 2 metri. "Am venit aici să cumpăr ciocolată de calitate, să petrec timp cu iubitul meu în timp ce o mâncăm şi pentru a sărbători Sfântul Valentin", a declarat o tânără.

Nimic nu poate egala însă rafinamentul ciocolatei belgiene. Ambalată frumos şi cu un gust deosebit, ciocolata este un cadou specific zilei îndrăgostiţilor. Anul acesta, deşi calitatea a rămas aceeaşi, vânzările au fost puţin mai mici, din cauza crizei economice.

Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close