Antena 3 CNN Externe Ziua Mondială a Hranei. Un miliard de oameni nu au ce să mănânce

Ziua Mondială a Hranei. Un miliard de oameni nu au ce să mănânce

Ziua Mondială a Hranei. Un miliard de oameni nu au ce să mănânce
16 Oct 2008   •   11:24

În timp ce recesiunea şi şomajul sunt două dintre cele mai mari griji ale populaţiei mondiale, pentru aproape un miliard de oameni temerile sunt legate de faptul că nu au ce mânca. În acest context, Organizaţia pentru Hrană şi Agricultură a ONU celebrează joi Ziua Mondială a Hranei. Specialişti din Africa, Europa şi SUA s-au întâlnit la Dublin pentru a discuta combaterea foametei din lume.
Criza economică care a afectat cele mai puternice economii din lume are legătură directă cu malnutriţia din ţările sărace, informează "Evenimentul Zilei". Probleme cu care se confruntă ţările considerate bogate au dus la malnutriţia populaţiilor sărace. În cadrul conferinţei de la Dublin a fost estimat şi numărul de persoane care se vor confrunta cu lipsa hranei în anul care urmează. Mai mult de 970 de milioane de oameni vor suferi de foame în 2009.
Economiştii prezenţi la conferinţă au declarat că o comunitate globală care poate aloca sute de miliarde pentru a redresa bănci, ar trebui să ofere măcar o fracţiune din acea sumă pentru lupta împotriva foamei. Cu toate acestea, specialiştii se tem că tocmai din cauza crizei financiare, numărul donatorilor va fi mai mic. Potrivit părerii specialiştilor, potenţialii donatori vor invoca problemele economice mondiale pentru a nu mai face nimic pentru foamea din lume.
Economistul american Jeffrey Sachs a adăugat:"Oamenii care au ceea ce le trebuie pentru a trăi ar trebui să fie gata să cheltuiască 1% din venitul lor pentru a-i ajuta pe cei care nu au lucrurile necesare supravieţuirii." Din nefericire, tot el a adăugat că acest procent a fost cu greu atins în ultimele decenii şi că oamenilor nu le prea pasă de cei care mor sub privirile lor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close