Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Ghidul pensiilor private: Ce este actul individual de aderare la un fond de pensii

Ghidul pensiilor private: Ce este actul individual de aderare la un fond de pensii

Sistemul pensiilor private din România este tot mai solid, în ciuda problemelor generate de pandemia de COVID-19. Astăzi, în Ghidul pensiilor private, aflăm ce este actul individual de aderare la un fond de pensii.

Ghidul pensiilor private: Ce este actul individual de aderare la un fond de pensii
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    19 Noi 2021   •   09:06

Numărul participanților crește de la un an la altul, iar acest fapt arată că pensiile private, fie că sunt administrate privat, fie că sunt facultative sau ocupaționale, reprezintă o soluție foarte bună de economisire pe termen lung.

Conform legii, actul individual de aderare este un înscris prin care o persoană își manifestă actul de voință de a fi parte la contractul de societate și la prospectul schemei de pensii private.

Cu alte cuvinte, prin semnarea actului individual de aderare, o persoană devine participant la un fond de pensii private.

Actul individual de aderare se completează de către:

  • persoana eligibilă (viitor participant)

  • reprezentantul legal al societății de administrare a fondului de pensii private
  • agentul de marketing

Actul individual de aderare este completat de către persoana eligibilă care aderă sau de agentul de marketing, persoană fizică, pe baza informațiilor furnizate de către persoana eligibilă.

De asemenea, acest document conține o serie și un număr unic alocat de către autoritatea de supraveghere financiară, sigla și datele de contact ale administratorului.

ATENȚIE! Pentru semnarea actului idividual de aderare este interzisă delegarea sau reprezentarea unei terțe persoane, în numele unei persoane eligibile.

Important de reținut este și faptul că actul idividual de aderare se poate completa folosind dispozitive electronice și se poate semna și prin utilizarea semnăturii biometrice sau electronice calificate.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close