Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Ghidul pensiilor private. Cum se alege un fond de pensii private

Ghidul pensiilor private. Cum se alege un fond de pensii private

Sistemul pensiilor private din România înregistrează o evoluție pozitivă și solidă, în ciuda problemelor generate de pandemia de Covid-19. Numărul participanților crește an de an, iar acest fapt arată că pensiile private, fie că sunt administrate privat, facultative sau ocupaționale, reprezintă o soluție viabilă de economisire pe termen lung.

Ghidul pensiilor private. Cum se alege un fond de pensii private
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2021   •   10:15

Fiecare participant trebuie să-și aleagă fondul de pensii private în cunoștință de cauză și în baza propriei analize, după o documentare riguroasă.

Pentru o mai bună informare se recomandă citirea prospectului fondurilor de pensii private.

Participantul se poate informa și cu privire la randamentele de până la acel moment ale fondurilor de pensii private, aceste informații fiind publice atât pe paginile de internet ale administratorilor, cât și pe cea a Autorității de Supraveghere Financiară.

Participantul poate căuta și informații despre administrator, pentru a-l alege, în final, pe cel care se potrivește profilului său investițional.

Agentul de marketing trebuie să informeze participantul despre termenii schemei de pensii

Iar după ce a aderat la un fond de pensii privat, este recomandabil ca participantul să se informeze constant cu privire la contribuțiile sale și la randamentul obținut de către administratorul său.

Însă, atunci când un participant constată ca fondul ales nu corespunde așteptărilor sale, își poate transfera oricând contul la un alt fond de pensii privat.

Pentru a alege un fond de pensii private este nevoie de:

• documentare

• citirea prospectului schemei de pensii private

• informare despre randamentele fondului de pensii private

După aderarea la un fond de pensii private, participantul se informează constant cu privire la contribuțiile sale și la randamentul obținut de către administratorul său.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close