Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Ghidul pensiilor private: Află la ce fond de pensii administrat privat Pilon II eşti participant

Ghidul pensiilor private: Află la ce fond de pensii administrat privat Pilon II eşti participant

Îți cauți drumul către un viitor mai liniștit și mai prosper? Dacă anii de acum sunt ani de muncă, pensia poate veni ca o binemeritată vacanță, iar sejurul depinde de alegerea ta. Iar pentru a evita surprizele ai nevoie de un ghid: Ghidul pensiilor private.

Ghidul pensiilor private: Află la ce fond de pensii administrat privat Pilon II eşti participant
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    27 Oct 2021   •   09:50

Fie că este obligatorie, facultativă sau ocupaţională, pensia privată reprezintă suma plătită periodic participantului sau beneficiarului, în mod suplimentar şi distinct de pensia de la de stat. 

Orice persoană care cotizează la un fond de pensii administrat privat își poate verifica situația contului și poate afla, dacă nu știe, ce societate administrează fondul la care este participant.

Din cei peste 7,7 milioane de români care participă la fondurile de pensii administrate privat, mulţi au fost repartizați aleatoriu și nu au aflat sau au uitat la ce fond sunt participanți.

Această informație poate fi aflată pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară, prin accesarea secțiunii speciale: "Află la ce fond de pensii ești".

Participantul trebuie să completeze următoarele câmpuri: nume, prenume, cod numeric personal, numărul de telefon și adresă de e-mail.

Aceste informații sunt necesare pentru identificarea apartenenței participantului la un fond de pensii administrat privat. 

După trimiterea cererii, în termen de maximum 10 zile, solicitantul va fi contactat de administratorul fondului de pensii administrat privat la care este participant.

Ghidul pensiilor private din România

Ghidul pensiilor private din România este cea mai completă platformă de educație financiară. Aici poți găsi informații cu grad ridicat de utilitate, analize grafice, opinii și explicații pertinente de la experți în domeniu.

 

Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close