Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Ghidul pensiilor private: Ce înseamnă randamentul unui fond de pensii

Ghidul pensiilor private: Ce înseamnă randamentul unui fond de pensii

Pensiile private sunt o idee bună, dacă vreţi să economisiţi pe termen lung sau să vă sporiţi veniturile când veţi ieşi la pensie. 

Ghidul pensiilor private: Ce înseamnă randamentul unui fond de pensii
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    03 Noi 2021   •   08:39

În România, sistemul pensiilor private a evoluat foarte mult, iar activele totale și numărul de participanți cresc an de an. 

Valoarea pensiei private depinde de banii strânși în conturile individuale din sistemul de pensii administrate privat, respectiv de contribuțiile efectuate în timpul vieții active, dar și de randamentul obținut din investițiile făcute de societatea de administrare a fondului de pensii.

Randamentul zilnic al unui fond de pensii reprezintă diferența dintre valoarea unității de fond din ziua respectivă și valoarea unității de fond din ziua precedentă, totul raportat la valoarea unităţii de fond din ziua precedentă.

Valoarea unităţii de fond reprezintă raportul dintre valoarea activului net al fondului de pensii la o anumită dată şi numărul total de unităţi ale fondului, la aceeaşi data.

Activul personal net este suma acumulată de un participant la un fond de pensii administrat privat. Acestea se determină înmulţind numărul de unităţi de fond deţinute, calculate în funcție de valoarea cotizațiilor şi de randamentul fondului, cu valoarea la zi a unităţii de fond.

Ghidul pensiilor private din România

Ghidul pensiilor private din România este cea mai completă platformă de educație financiară. Aici poți găsi informații cu grad ridicat de utilitate, analize grafice, opinii și explicații pertinente de la experți în domeniu.


 

Subiecte în articol: pensii pensii private fond pensii
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close