Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Ghidul pensiilor private: Unde pot urmări randamentul fondului meu de pensii

Ghidul pensiilor private: Unde pot urmări randamentul fondului meu de pensii

Pensiile private sunt o variantă foarte bună atât pentru economisirea pe termen lung, cât și pentru sporirea veniturilor la vârsta pensionării. 

Ghidul pensiilor private: Unde pot urmări randamentul fondului meu de pensii
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2021   •   08:30

În România, sistemul pensiilor private a cunoscut o evoluție pozitivă pe tot parcursul funcționării sale, iar activele totale și numărul de participanți cresc an de an. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară publică, lunar, pe site-ul său evoluția indicatorilor fondurilor de pensii Pilon II și Pilon III. 

Aceşti constau în:
    • rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii pentru ultimele 24 de luni; 
    • rata de rentabilitate a fiecărui fond de pensii pentru ultimele 24 de luni; 
    • rata de rentabilitate minimă a tuturor fondurilor;
    • structura portofoliului de investiții.

Conform ASF, rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii administrate privat Pilon II a fost de 6,55% în iunie 2021, faţă de 5,38% în luna decembrie 2020. 

În cazul fondurilor de pensii facultative Pilon 3, rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii cu grad de risc ridicat a fost de 8,26% în iunie 2021, faţă de 3,48% în luna iunie 2020. 

Ghidul pensiilor private din România

Ghidul pensiilor private din România este cea mai completă platformă de educație financiară. Aici poți găsi informații cu grad ridicat de utilitate, analize grafice, opinii și explicații pertinente de la experți în domeniu.

Subiecte în articol: pensii pensii private randament
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close