Antena 3 High Tech Facebook găzduieşte 4% din fotografiile realizate VREODATĂ în lume

Facebook găzduieşte 4% din fotografiile realizate VREODATĂ în lume

de Antena3.ro    |    21 Sep 2011   •   10:12
Facebook găzduieşte 4% din fotografiile realizate VREODATĂ în lume
Sursa foto: Foto: Vodahost.com

Facebook este din nou în centrul unei statistici uluitoare, referitoare la imaginile pe care le conține. Astfel, site-ul de socializare ”găzduiește” 4% din totalul fotografiilor realizate vreodată în lume. Statistica a fost realizată de site-ul 1000memories.com, citat de Techdigest.tv.

Ca să înțelegem mai bine ce înseamnă acest procent aparent nesemnificativ, este vorba despre aproximativ 140 de miliarde de fotografii din cele 3,5 trilioane realizate de la aparitia primului dispozitiv de fotografiat, în 1826, introdus de Joseph Nicéphore Niépce.

Mai mult, 70 de miliarde de fotografii au fost încărcate numai anul acesta, ceea ce demonstrează, dacă mai era nevoie, ce influență au telefoanele mobile inteligente și accesul la camerele foto ieftine.După cum se vede și în grafic, colecția de imagini online a Facebook eclipsează aproape total Flickr sau Instagram.

Facebook are peste 750 de milioane de utilizatori, iar mulți dintre ei încarcă frecvent sute de fotografii, ceea ce înseamnă că această colecție foto a site-ului de socializare va crește exponențial în următorii ani.


×
Subiecte în articol: Facebook fotografii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close