Antena 3 CNN High Tech Nokia a lansat N97, un nou smartphone cu touchscreen (Foto & Video)

Nokia a lansat N97, un nou smartphone cu touchscreen (Foto & Video)

Nokia a lansat N97, un nou smartphone cu touchscreen   (Foto & Video)
02 Dec 2008   •   16:31

2008 a fost un an fructuos pentru telefoanele inteligente, fiind lansate, printre altele, BlackBerry Storm, "Androidul" Google G1, HTC Touch HD, Sony Ericsson Xperia X1 şi iPhone 3G.
Ei bine, Nokia a lansat marţi un contraatac pe această piaţă, care avansează cu paşi mari, odată cu prezentarea oficială a noului smartphone, N97. Vestea cea bună este că N97 combină un display touchscreen de 3.5 inch cu o tastatură QWERTY de tip slide-out.
În teorie această combinaţie va aduce ce e mai bun din ambele tehnologii, o experienţă tactilă pentru tastare, şi un ecran fără taste pentru restul funcţiilor.

Memoria telefonului este una de-a dreptul monstruoasă, la cei 32 de GB disponibili, şi care pot ajunge, prin extindere, la nu mai puţin de 48GB. În plus telefonul dispune de Wi-Fi şi conectivitate HSDPA.

Rezoluţia camerei este de 5 megapixeli, şi îi lipseşte ajutorul oferit de blitz-ul Xenon. N97 este puţin cam plinuţ la cei 16 milimetri pe care-i măsoară în grosime însă acumulatorul va face faţă mai bine abundenţei de funcţii, oferind o autonomie de 37 de ore în privinţa playback-ului audio, 4,5 ore de redare a videoclipurilor şi 400 de ore pentru convorbiri.

Nokia a declarat că N97 va fi comercializat din prima parte a anului viitor pentru 550 de euro.

Fotografii: Electricpig.co.uk
Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close