Antena 3 CNN High Tech Românii vor putea să vadă în curând filme 3D la ei acasă (VIDEO)

Românii vor putea să vadă în curând filme 3D la ei acasă (VIDEO)

Românii vor putea să vadă în curând filme 3D la ei acasă (VIDEO)
Sursa foto: plasma
27 Mar 2010   •   21:37

Românii sunt şi mai aproape de tehnologia tridimensională. Sony, Samsung şi Panasonic au lansat televizoarele 3D, dar în magazinele de la noi ajung mai repede cele de la Panasonic. În cel mult două săptămâni.

Sistemul home cinema produs de Panasonic, adică o plasmă, un player blue ray şi o pereche de ochelari pentru imaginile 3D ar putea costa trei mii de euro. În America, unde tocmai s-a lansat costă 2.900 de dolari şi s-a vândut imediat. Iar a doua pereche de ochelari, 150 de dolari.

25 de filme 3D apar anul acesta. Avatar, Toy story, Alice în ţara minunilor, Godzilla trec de pe peliculă pe dvd-urile blue ray. Pe piaţă mai sunt disponibile şi jocuri. Şi mai devreme sau mai târziu şi televiziunile româneşti vor difuza programe 3D.

Imaginile tridimensionale atrag pentru că îţi dau senzaţia că eşti în mijlocul acţiunii. Sunt realizate cu două camere de filmare. Fiecare înregistrareză o imagine pentru fiecare ochi, ceea ce dă adâncime. Noi vedem, de fapt, două filme, iar ochelarii special polarizaţi separă cele două imagini.

Plasma 3D este de trei ori şi jumătate mai longevivă decât televizoarele normale. Şi vă puteţi uita la ea de la numai un metru şi jumătate distanţă fără să vă obosească ochii. Sunt câteva argumente date de producător ca să consideraţi plasma 3D o investiţie de viitor.



Observator






×
Subiecte în articol: Sony Samsung ochelari filme camere tehnologie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close