Antena 3 CNN Horoscop REȚETĂ DE PAȘTE. Secretele unui cozonac necrăpat - Gospodinele trebuie să știe aceste sfaturi

REȚETĂ DE PAȘTE. Secretele unui cozonac necrăpat - Gospodinele trebuie să știe aceste sfaturi

REȚETĂ DE PAȘTE. Secretele unui cozonac necrăpat - Gospodinele trebuie să știe aceste sfaturi
22 Apr 2019   •   15:21

REȚETĂ DE PAȘTE. Vine Paștele și cine nu își dorește un cozonac pufos pentru masa festivă. Vă oferim câteva sfaturi utile pentru toate gospodinele ce s-au confruntat cu această problemă: cozonacii crăpați.

1. Nu puneți drojdie prea multă, chiar dacă pe pachetul de drojdie se specifică o cantitate, puneți mai puțină. La 1 kg de făină, în mod normal se pun 50 g drojdie proaspătă. Puneți maxim 40 g și-o să vedeți că vor crește foarte bine cozonacii.

2. Lăsați aluatul să se dezvolte suficient înainte de a-l da la cuptor. Lăsați-l o oră înainte de a-l pune în tăvi și 40-50 de minute după ce l-ați pus în tăvi, altfel el va tinde să se dezvolte în cuptorul cald și se va crăpa.

Citește și: Rețetă pentru cozonac pufos făcut cu nucă

3. Aveți grijă ce umplutură folosiți, pentru că și aceasta va tinde să se dezvolte în interiorul cozonacului și de asemeni aluatul se va crăpa. În general umplutura în care se folosesc albușurile bătute, se va dezvolta în interiorul aluatului și va tinde să iasă din acesta. Puneți și puțină făină sau pesmet, pentru a diminua dezvoltarea acesteia.

4. Nu întindeți foaia de aluat foarte subțire atunci când o ungeți cu umplutură de bezea.

5. Dacă împletiți aluatul, nu presați împletiturile prea mult, nu le stângeți ci lăsați-le mai slobode.

6. Ungeți aluatul din belșug și uniform cu gălbenuș de ou, înainte de a-l întroduce la cuptor. Presărați și puțină sare în gălbenuș, o să vedeți că se va rumeni uniform și lent.

7. Nu deschideți ușa cuptorului decât în ultimul sfert de oră de coacere.

Sursa

×
Subiecte în articol: cozonac Paste reteta sfat
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close