Antena 3 CNN International News 11 primari ucraineni sunt ținuți prizonieri de ruși, unul a fost ucis, anunță Kievul

11 primari ucraineni sunt ținuți prizonieri de ruși, unul a fost ucis, anunță Kievul

Forțele ruse țin în captivitate 11 primari ai unor localități ucrainene. Un edil a fost ucis în detenție, a declarat duminică vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk.

11 primari ucraineni sunt ținuți prizonieri de ruși, unul a fost ucis, anunță Kievul
Sursa foto: Facebook/ Ірина Верещук
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   13:45

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Vereșciuk a spus că 11 primari din regiunile Kiev, Herson, Mykolaiv și Donețk ”sunt în captivitate rusă”. Ea a adăugat că Ucraina ”va informa Comitetul Internațional al Crucii Roșii, ONU și alte organizații despre răpirea acestora”.

Vicepremierul ucrainean a spus că guvernul ucrainean a aflat sâmbătă că Olga Sukhenko, primarul din Motyzhyn -- un sat din regiunea Kiev -- a fost ucisă în captivitate de forțele ruse.

”Aceasta este o crimă de război, cei responsabili vor fi pedepsiți în conformitate cu dreptul internațional umanitar”, a spus Vereșciuk, adăugând că Ucraina va face eforturi pentru a se asigura că ”civilii noștri, primarii, preoții, jurnaliștii și activiștii noștri sunt eliberați”.

CNN nu a putut verifica în mod independent aceste afirmații. De asemenea, a solicitat comentarii de la Ministerul rus al apărării cu privire la acuzațiile de execuție a civililor în regiunea Kiev și în alte părți ale Ucrainei.

Forțele ruse au reținut oficiali guvernamentali locali în mai multe cazuri în jurul Ucrainei. În plus, cadavrele a cel puțin 20 de civili au fost găsite împrăștiate peste stradă în orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, în urma retragerii forțelor ruse din zonă, în imagini șocante difuzate sâmbătă de AFP.

 

×
Subiecte în articol: primari rapit Armata rusa Război Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close