Antena 3 International News 34 de persoane au rămas blocate pe o bucată plutitoare de gheață, la aproape doi kilometri de țărm, în SUA

34 de persoane au rămas blocate pe o bucată plutitoare de gheață, la aproape doi kilometri de țărm, în SUA

de Cerasela Stafie    |    10 Ian 2022   •   10:36
34 de persoane au rămas blocate pe o bucată plutitoare de gheață, la aproape doi kilometri de țărm, în SUA
Sursa foto: Twitter/ LIVEEDGES

34 de persoane au fost salvate sâmbătă, după ce au rămas blocate aproximativ două ore pe o bucată de gheață plutitoare în largul țărmului Point Comfort pe Green Bay, SUA. Oamenii se aflau la o distanță de aproximativ 2 kilometri de țărm.

Potrivit Biroului Sheriffului Brown County din Wisconsin, sâmbătă în jurul orei 10:15, autoritățile au primit un raport conform căruia o bucată mare de gheață s-a spart de pe țărm în largul Point Comfort și că mai multe persoane erau blocate pe ea.

În mai puțin de două ore, toate persoanele care au rămas blocate pe gheața plutitoare au fost recuperate și niciuna nu a fost rănită, potrivit comunicatului forțelor de ordine.

”Se crede că o barjă care a trecut prin Golf cu puțin timp înainte de spargerea gheții ar fi putut contribui la destabilizarea acesteia”, a  transmis biroul șerifului. ”Bucata de gheață plutitoare se afla la aproximativ o milă de țărm ( 1,609 km ) până la sfârșitul salvării și plutise aproximativ trei sferturi de milă în timpul salvării”, a adăugat.

”Deși bucata de gheață a rămas destul de stabilă, starea sa se deteriora rapid și crăpa pe măsură ce se mișca, pentru că apa bătea în marginea ei”, au mai transmis autoritățile americane.

Shane Nelson, unul dintre oamenii blocați pe bucata de gheață, a declarat că el și un prietem au mers la pescuit la copcă pentru prima dată și au auzit un zgomot puternic.
”Părea că cineva a tras cu o armă acolo”, a spus Nelson. "Ne-am gândit că este interesant. Am ieșit din cortul nostru, ne-am uitat și... câțiva oameni țipau că gheața se desparte."

×
Subiecte în articol: blocati gheata sua
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
x close