Antena 3 CNN International News Cel puțin 54 de persoane au murit în Mexic și alte 105 au fost rănite, după ce un camion supraîncărcat cu imigranți s-a răsturnat

Cel puțin 54 de persoane au murit în Mexic și alte 105 au fost rănite, după ce un camion supraîncărcat cu imigranți s-a răsturnat

Cel puțin 54 de persoane au murit joi când o remorcă a intrat în coliziune cu un camion și s-a răsturnat în sudul Mexicului, majoritatea victimelor fiind considerate a fi migranți, potrivit autorităților locale.

Cel puțin 54 de persoane au murit în Mexic și alte 105 au fost rănite, după ce un camion supraîncărcat cu imigranți s-a răsturnat
Sursa foto: Twitter/Rappler
de Alexandra Ionescu    |    10 Dec 2021   •   08:34

Guvernatorul statului Rutilio Escandón a postat pe Twitter că, pe lângă decese, 105 de persoane au fost rănite în accidentul din statul Chiapas din Mexic, care se învecinează cu Guatemala. Printre răniți se numără 83 de bărbați și 22 și femei.

Trei persoane sunt încă în stare gravă, potrivit Procuraturii Generale.

Ministrul mexican de externe Marcelo Ebrard a declarat că printre persoanele care au murit se numără și cetățeni străini.

"Condoleanțe victimelor și familiilor afectate. Urmează să contactăm ministerele de externe ale țărilor afectate", a scris Ebrard pe Twitter.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a scris un mesaj de condoleanțe pe Twitter.

„Regret profund tragedia cauzată de răsturnarea unei remorci în Chiapas care transporta migranți din America Centrală”, a spus președintele. „Este foarte dureros. Inima mea este alături de familiile victimelor”.

×
Subiecte în articol: Mexic accident camion migranti victime
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close