Antena 3 CNN International News Un actor de la Hollywood, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru o schemă ”Ponzi” de sute de milioane de dolari

Un actor de la Hollywood, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru o schemă ”Ponzi” de sute de milioane de dolari

Un actor de la Hollywood a recunoscut că a condus o schemă Ponzi de sute de milioane de dolari. El a fost condamnat luni la 20 de ani de închisoare federală.

Un actor de la Hollywood, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru o schemă ”Ponzi” de sute de milioane de dolari
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    15 Feb 2022   •   17:46

Departamentul de Justiție a declarat, într-un comunicat de presă, că actorul Zachary Horowitz ”a strâns cel puțin 650 de milioane de dolari cu pretenții false că banii investitorilor vor fi folosiți pentru a obține drepturi de licență pentru filme pe care HBO și Netflix se presupune că au convenit să le distribuie în străinătate”.

În octombrie, Horowitz a pledat vinovat pentru o acuzație federală de fraudă a valorilor mobiliare și a recunoscut că a condus schema Ponzi.

El a primit o pedeapsă de 240 de luni, potrivit comunicatului de luni, și trebuie să plătească mai mult de 230 de milioane de dolari ca restituire. 

Horwitz, în vârstă de 35 de ani, a fost acuzat că a băgat o parte din bani în conturile sale personale și a folosit banii pentru achiziționarea unei locuințe personale pentru aproximativ 5,7 milioane de dolari, că a făcut excursii la Las Vegas și că a zburat cu avioane charter, potrivit unei plângeri depuse de către Securities and Exchange Commission.

Horowitz mai este cunoscut sub numele de scenă „Zach Avery”. Actorul a petrecut ultimul deceniu jucând în aproximativ o duzină de filme cu buget redus, inclusiv „Trespassers” și „The White Crow”, conform profilului său IMDb. De asemenea, a avut un rol minor necreditat în „Fury”, unde l-a jucat pe Brad Pitt.

×
Subiecte în articol: actor Hollywood condamnare inchisoare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close