Antena 3 CNN International News Aeroflot, compania aeriană portdrapel a Rusiei, scoasă din sistemul global de rezervări Sabre

Aeroflot, compania aeriană portdrapel a Rusiei, scoasă din sistemul global de rezervări Sabre

Sistemul de rezervare Sabre, care este coloana vertebrală a companiilor aeriene din întreaga lume, spune că și-a reziliat acordul cu transportatorul deținut de guvern al Rusiei. Acest lucru ce ar putea împiedica semnificativ până și călătoriile interne.

Aeroflot, compania aeriană portdrapel a Rusiei, scoasă din sistemul global de rezervări Sabre
Sursa foto: Twitter/ Pete Muntean
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   17:06

Sabre a anunțat că Aeroflot a fost scoasă din sistemul său global de rezervări. Compania aeriană nu va fi afișată pe ”piața sa folosită de agenții de turism, site-uri web de călătorie și corporații din întreaga lume pentru rezervări de zboruri”.

Mișcarea este cea mai recentă măsură semnificativă împotriva industriei aviatice din Rusia, după ce lumea occidentală a închis spațiul aerian aeronavelor rusești. La începutul acestei săptămâni, Boeing și Airbus au declarat că nu vor mai face afaceri cu clienții ruși.

Săptămâna trecută, Delta Air Lines și-a încheiat acordul de rezervare în comun cu Aeroflot.

”Sabre a monitorizat evoluția situației din Ucraina cu o îngrijorare crescândă. Luăm atitudine împotriva acestui conflict militar”, a declarat directorul general al Sabre, Sean Menke, într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Aeroflot sanctiuni Rusia rezervare
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close