Antena 3 CNN International News Doar 48 de ore până la alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite

Doar 48 de ore până la alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite

În mai puțin de 48 de ore încep alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite.

Doar 48 de ore până la alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    07 Noi 2022   •   09:29

Aproape 39 de milioane de americani au votat anticipat. Miza este foarte mare. Cursele electorale din Georgia, Pennsylvania, Ohio, Nevada sau Arizona sunt câteva dintre competițiile care vor decide controlul Senatului: ce se va întâmpla în Congresul de la Washington în următorii doi ani de mandat al președintelui Joe Biden. 

În acest moment, democrații controlează atât Camera Reprezentanților, cât și Senatul, deși majoritățile lor sunt extrem de fragile. Analiștii și sondajele de opinie susțin acum că republicanii vor câștiga fără probleme Camera Reprezentanților. Democrații beneficiază de 220 de mandate în Camera inferioară a Congresului, iar republicanii de 212. Majoritatea necesară este de 218, iar 3 locuri sunt actualmente vacante. 

Așadar, cursa este tot mai strânsă. Barack Obama face campanie cot la cot cu președintele Joe Biden. E uneori chiar mai prezent. Cei doi spun că votul va decide viitorul democrației în America. Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că va candida din nou pentru funcția de președinte al Statelor Unite. 

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA 2022
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close