Antena 3 CNN International News Acesta este avocatul american care i-a cerut unui fost client să îl ucidă. Straniul caz i-a condus pe polițiști la un alt omor, cu autor necunoscut

Acesta este avocatul american care i-a cerut unui fost client să îl ucidă. Straniul caz i-a condus pe polițiști la un alt omor, cu autor necunoscut

Un cunoscut avocat din Carolina de Sud i-a cerut unui bărbat să-l ucidă și i-a furnizat acestuia și arma necesară pentru a duce omorul la bun sfârșit.

Acesta este avocatul american care i-a cerut unui fost client să îl ucidă. Straniul caz i-a condus pe polițiști la un alt omor, cu autor necunoscut
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2021   •   05:21

Neobișnuitul demers urmărea ca fiul avocatului să încaseze banii aferenți poliței de asigurare a tatălui, în valoare de 10 milioane de dolari, anunță CNN, citând poliția din statul american.

Asasinarea lui Alex Murdaugh a eșuat. Bărbatul a fost împușcat, dar a supraviețuit.

Contextul care a dus la tentativa de sinucidere

Alex Murdaugh, 53 de ani, este membru al unei cunoscute familii de profesioniști în Drept din Carolina de Sud.

Pe parcursul a trei generații, străbunicul, bunicul și tatăl lui Murdaugh au servit ca procurori-șefi într-o regiune care acoperă cinci districte din statul menționat.

În iunie anul curent, familia Murdaugh a trecut printr-o dramă teribilă: Margaret, soția în vârstă de 52 de ani a avocatului, și Paul, 22 de ani, unul dintre cei doi fii, au fost uciși în apropierea reședinței familiei.

La momentul crimelor, Paul era vizat de anchetatori într-un dosar de ucidere din culpă.

Investigația a relevat că în anul 2019 fiul avocatului a condus sub influența alcoolului o ambarcațiune și a comis un accident soldat cu decesul unei femei.

Planul conceput de avocatul dependent de droguri, care a deturnat banii firmei

Alex Murdaugh a fost împușcat luna aceasta, la o zi după ce a demisionat de la firma de avocatură unde lucra.

Ulterior, firma a anunțat că avocatul a deturnat banii companiei iar Murdaugh a spus că a folosit sumele deturnate pentru a-și satisface dependența de droguri.

El s-a internat la dezintoxicare după ce a fost împușcat. Acest ultim incident a avut loc în data de 4 septembrie.

Murdaugh a fost rănit superficial la cap, a fost internat în spital și externat după două zile.

Potrivit avocatului angajat de Murdaugh să-l reprezinte, acesta a susținut inițial că a fost împușcat de un agresor necunoscut în timp ce schimba un cauciuc la mașină.

"Asasinul" lui Murdaugh este un fost client al acestuia

Ulterior, poliția a stabilit că Murdaugh aranjase cu un bărbat să-l împuște, pentru ca Buster, unicul fiu în viață al avocatului, să încaseze banii din asigurarea tatălui.

Bărbatul cu care Murdaugh a pus la cale "crima" este un fost client al său, Curtis Edward Smith (foto interior).

Cel care i-a furnizat arma ar fi însuși Murdaugh. Smith riscă să fie acuzat de multiple infracțiuni, între care conspirație la fraudă în asigurări, lovire și alte violențe, ajutor acordat unui act suicidar și posesie de droguri.

Smith și-a recunoscut participarea la schema plănuită de avocat.

Murdaugh urmează, la rândul său, să fie pus sub acuzare. Apărătorul său, Dick Harpootlian, a declarat că avocatul și-a conceput planul temându-se că, dacă se sinucide, fiul său nu va beneficia de banii din asigurare.

"L-a sunat pe acest individ (Smith, n.r.) cu care s-a întâlnit la marginea drumului și care a fost de acord să-l împuște în cap. A fost o încercare din partea sa (a lui Murdaugh, n.r.) să facă ceva pentru a-și proteja copilul", a spus Harpootlian.

Ancheta în cazul Murdaugh conduce la un alt omor

Potrivit acestuia, clientul său colaborează cu autoritățile și nu vrea ca tentativa sa de sinucidere să afecteze ancheta privind asasinarea fiului și a soției sale.

Autoritățile nu au acuzat pe nimeni în dubla crimă din iunie și nu au indicat că Murdaugh ar avea vreun amestec în acest caz.

Pe de altă parte, tentativa eșuată de sinucidere plănuită de Murdaugh a determinat poliția să investigheze un deces consemnat în 2015 în același district statal.

Un tânăr de 19 ani, Stephen Smith, a fost găsit mort la momentul respectiv. Inițial s-a crezut că acesta a fost împușcat dar ulterior s-a stabilit că a fost vorba de un accident rutier de la care șoferul a fugit.

Anchetatorii nu au precizat ce anume din investigarea cazului Murdaugh i-a determinat să examineze decesul lui Smith.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close