Antena 3 CNN International News Aliatul cel mai apropiat al lui Putin s-a întâlnit la Beijing cu președintele Xi Jinping | "Când China e puternică, și Belarus e puternic"

Aliatul cel mai apropiat al lui Putin s-a întâlnit la Beijing cu președintele Xi Jinping | "Când China e puternică, și Belarus e puternic"

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko s-a întâlnit la Beijing cu omologul chinez Xi Jinping.

Aliatul cel mai apropiat al lui Putin s-a întâlnit la Beijing cu președintele Xi Jinping | "Când China e puternică, și Belarus e puternic"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   13:11

Întâlnirea a avut loc miercuri, transmite belarusă de stat Belta, citată de CNN. 

Înaintea discuțiilor oficiale, Lukașenko a declarat că va "încerca să contureze noi orizonturi" ale cooperării dintre cele două țări în timpul convorbirii cu președintele Xi.

La întrevederea cu premierul chinez Li Keqiang, liderul belarus a mulțumit părții chineze "pentru asistența și sprijinul enorm acordat Belarusului" și pentru "împărtășirea experienței de cooperare în zonele economice libere, în ultimii 30 de ani".

Lukașenko a lăudat, de asemenea, evoluțiile din diplomația chineză.

Citește și: Reacția Chinei, după ce Moscova a anunțat că "nu sunt întrunite condiții de pace" iar războiul în Ucraina va continua

"Vedem situația care se dezvoltă pe scena internațională. Vă felicităm pentru progresul calm și chibzuit", a declarat el.

"Vă urmați propria cale. Nu stați în calea nimănui și nu reacționați la loviturile meschine care vin din stânga și din dreapta la adresa Republicii Populare Chineze. Acest lucru este pe deplin în concordanță cu spiritul și caracterul poporului chinez", a spus Lukașenko.

"Atunci când China este puternică, și Belarusul este puternic", i-a transmis Lukașenko premierului Li , adăugând că statul chinez are un prieten într-un "Belarus pașnic din centrul Europei".

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close