Antena 3 CNN International News O femeie din SUA le-a instruit în Siria pe combatantele ISIS să ucidă eficient. Plănuia să atace un mall și un campus universitar în America

O femeie din SUA le-a instruit în Siria pe combatantele ISIS să ucidă eficient. Plănuia să atace un mall și un campus universitar în America

O femeie din statul american Kansas, acuzată că s-a alăturat grupării teroriste ISIS, a fost arestată de autoritățile din SUA, relatează CNN.

O femeie din SUA le-a instruit în Siria pe combatantele ISIS să ucidă eficient. Plănuia să atace un mall și un campus universitar în America
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Ian 2022   •   13:26

Allison Fluke-Ekren, în vârstă de 42 de ani, a fost arestată în Siria și transferată ulterior în custodia poliției federale americane, FBI, adaugă sursa citată, care indică, în acest sens, o informare a Departamentului american al Justiției.

Fluke-Ekren ar fi condus în Siria un batalion exclusiv feminin.

Ea este acuzată de furnizarea de sprijin material unei grupări teroriste străine și de conspirație în vederea furnizării de suport material.

Potrivit procurorilor, femeia voia să recruteze candidații pentru atacul asupra unui campus universitar în SUA și ar fi plănuit un atac terorist asupra unui mall.

"Fluke-Ekren ar fi explicat că, pentru a realiza atacul, s-ar putea duce la un mall din SUA, urmând să amplaseze mașina plină cu explozibili în subteran sau în parcarea construcției și să o detoneze prin intermediul unui telefon mobil", precizează Departamentul Justiției.

Acțiunea penală împotriva femeii a fost demarată în 2019 dar a fost făcută publică abia sâmbătă, după ce acuzata a fost adusă în Statele Unite pentru a fi pusă oficial sub acuzare.

În perioada petrecută în Siria, Fluke-Ekren ar fi fost însărcinată să conducă și să antreneze femei și copii să utilizeze puști de asalt automate AK-47, grenade și centuri cu explozibili pentru sinucigași.

Ea ar fi primit astfel de atribuții din partea islamiștilor începând din 2016 și i-ar mai fi ajutat pe teroriști, între altele, cu traducerea discursurilor liderilor și cu predarea doctrinei ISIS.

Allison Fluke-Ekren urmează să apară, luni, în fața unui tribunal federal din Alexandria, statul american Virginia.

Ea riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani în închisoare iar CNN menționează, pe baza documentelor oficiale, că încă nu a pledat "vinovat" sau "nevinovat" la acuzațiile aduse.

×
Subiecte în articol: Allison Fluke-Ekren ISIS
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close